Hirdessen itt

Szeptemberben csökkentek a termelői árak az Egyesült Államokban


A várt növekedés helyett nyolc hónapja a legnagyobb mértékben csökkentek havi bázison szeptemberben a termelői árak az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics kedden publikált jelentése alapján.

A termelői árak szezonális kiigazítással 0,3 százalékkal csökkentek szeptemberben az előző havihoz képest az augusztusi 0,1 százalékos és júliusi 0,2 százalékos havi növekedés után. Elemzők 0,1 százalékos havi áremelkedést vártak szeptemberre.

A termelői árak szeptemberben nyolc hónapja, az idén január óta a legnagyobb mértékben csökkentek havi bázison.

Energia és élelmiszerárak nélkül (maginfláció) a termelői árak szintén 0,3 százalékkal csökkentek a várt 0,2 százalékos növekedés helyett. Augusztusban 0,3 százalék volt a havi maginfláció.

Az egy évvel korábbihoz képest szeptemberben 1,4 százalékkal nőttek a termelői árak, kevésbé az augusztusi 1,8 százalékkal megegyező piaci várakozásoknál. A szeptemberi 1,4 százalékos éves áremelkedés 2016 novembere óta a legkisebb.

Energia- és élelmiszerárak nélkül a termelői árak 2,0 százalékkal emelkedtek, kevésbé az előző havi 2,3 százalékkal megegyező várakozásoknál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések