Hirdessen itt

Kelet-ázsiai turnéra indult a Győri Filharmonikus Zenekar


Kelet-ázsiai turnéra indult a Győri Filharmonikus zenekar, amely Japánban, Tajvanban és Dél-Koreában 18 nap alatt öt helyszínen tíz koncertet ad - tájékoztatta a zenekar az MTI-t.

A közlemény szerint az utazás kiemelt fontosságú, mert idén Japánnal 150 éves, Dél-Koreával pedig 30 éves diplomáciai kapcsolatot ápol Magyarország. A szöuli és a tokiói koncertet a Külgazdasági és Külügyminisztérium is támogatja.

Az együttes három fesztiválon játszik majd, repertoárjukban kultikus magyar és külföldi zeneszerzők művei szerepelnek, nemzetközi szólistákkal kiegészülve. Az együttest Berkes Kálmán művészeti vezető és Dobszay Péter dirigálja majd.

A turné első állomása Japánban, Fukuyamában lesz, ahol felcsendül Yoshihisa Hirano Koto concertója. Ezt követően egy tajvani fesztiválon mutatkoznak be. A szigetországban legutóbb a győri társulat Ennio Morricone vezényletével muzsikált.

A turné egyik csúcspontjának a szöuli Lotte Hallba meghirdetett koncert ígérkezik október 22-én, amely a 11. Koreai Nemzetközi Zenei Fesztivál nyitókoncertje lesz.

A turné utolsó állomása október 24-én a tokiói Musashino Zeneakadémia lesz, ahol felhangzik Bartók Béla concertója is. Az ünnepi koncert előtt pedig leleplezik a zenekar ajándékát, Lebó Ferenc győri szobrászművész Liszt Ferencről készült alkotását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések