Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sült gyömbéres, krémes sütőtökpüré: nemcsak finom, de egészséges is

Ha unod a krumplit, itt a tökéletes alternatíva! A gyömbéres sütőtökpüré lágy és selymes.
Ha a sütőtökpüréről eddig csak a bébiétel jutott az eszedbe, ezt kóstold meg! Érdemes kipróbálni gyömbérrel, máskor pedig fahéjjal, szegfűszeggel megbolondítva vagy zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesítve. Ne dobd ki a sütőtök magját, pirítsd meg, és tálaláskor szórd a pürére. 

Hozzávalók:

1.2 kg sütőtök
3 teáskanál olívaolaj
0.5 bögre tej
0.5 bögre tejszín
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
bors
zsálya

Elkészítés:

A tököt vágd ketté, távolítsd el a magokat, és darabold fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg sóval, borssal, friss zsályával, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha gyorsabban szeretnél végezni, akkor a feldarabolt tököt rakd a mikróba, és a legnagyobb fokozaton süsd puhára nyolc-tíz perc alatt.
 
Amikor a tök kicsit hűl, pucold meg, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá az olívaolajat, a tejet és a tejszínt. Tedd hozzá a reszelt gyömbért, kóstold meg, hogy nem kell-e hozzá még fűszer. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések