Egy tányér forró leves bármikor jól jön, hűvösebb őszi napokon különösen. A karfiolos változat extrákkal remek választás.
A karfiol szinte egész évben kapható, tele van vitaminnal, így készíts belőle minél többféle finomságot az őszi-téli megfázásos időszakban. Ha eddig idegenkedtél tőle, vagy csak rántva, esetleg sütve etted, tégy egy próbát ezzel a levessel! Bár feltétlenül nem szükséges bele tejtermék, a tejszíntől lágyabbá, selymesebbé, a sajttól még különlegesebbé válik.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 db krumpli
10 dkg sajt
2 dl tejszín
3 szál petrezselyem
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 db leveskocka
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő, a hagymát aprítsd fel, a karfiolt szedd rózsáira, a krumplit pucold meg, kockázd fel. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, és rakd bele a vöröshagymát. Gyakran megkeverve dinszteld meg, közben add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a krumplit, a karfiolt, és öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd, és főzz puhára mindent 20 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. Szórd hozzá a reszelt sajtot, majd amikor elolvad, tálalhatod is a levest. Petrezselyemmel, baconnel vagy pirított zsemlekockával isteni.
0 Megjegyzések