Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Selymes, sajtos karfiolkrémleves: alaposan eltelít, mégsem hizlal

Egy tányér forró leves bármikor jól jön, hűvösebb őszi napokon különösen. A karfiolos változat extrákkal remek választás.
A karfiol szinte egész évben kapható, tele van vitaminnal, így készíts belőle minél többféle finomságot az őszi-téli megfázásos időszakban. Ha eddig idegenkedtél tőle, vagy csak rántva, esetleg sütve etted, tégy egy próbát ezzel a levessel! Bár feltétlenül nem szükséges bele tejtermék, a tejszíntől lágyabbá, selymesebbé, a sajttól még különlegesebbé válik.    

Hozzávalók:

    1 fej karfiol
    1 db krumpli
    10 dkg sajt
    2 dl tejszín
    3 szál petrezselyem
    2 evőkanál vaj
    2 gerezd fokhagyma
    1 db vöröshagyma
    1 db leveskocka
    só
    bors

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő, a hagymát aprítsd fel, a karfiolt szedd rózsáira, a krumplit pucold meg, kockázd fel. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, és rakd bele a vöröshagymát. Gyakran megkeverve dinszteld meg, közben add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a krumplit, a karfiolt, és öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd, és főzz puhára mindent 20 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. Szórd hozzá a reszelt sajtot, majd amikor elolvad, tálalhatod is a levest. Petrezselyemmel, baconnel vagy pirított zsemlekockával isteni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések