Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rusztikus diós, almás süti: a tésztát 10 perc alatt összeállítod

A diós, almás süti igazi klasszikus, nem drága, és csodás íze van.
Az ősz legfinomabb ízei egy tepsiben! Ha nem akarsz kockáztatni, a diós-almás sütit vesd be. A lédús, egészséges alma mindig kéznél van. Tökéletesen harmonizál a dióval, és jót tesz a tésztának, ha nem darálva, hanem kisebb darabokban kerül bele. Amint megérzed a süti illatát, alig bírod kivárni, míg ehetőre hűl. Tökéletes desszert, csomagolhatsz belőle tízóraira, és a kávé mellé is jólesik. 

Hozzávalók:

    2 bögre liszt
    1.5 bögre cukor
    1 bögre olaj
    0.5 bögre dió
    3 db alma
    3 db tojás
    1 csomag sütőpor
    1 teáskanál fahéj
    1 csipet só
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Az almát vágd kisebb darabokra, és locsold meg a citrom levével. Üsd egy tálba a tojásokat, keverd ki jól a cukorral, az olajjal és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd forgasd hozzá a tojásos keverékhez. Dolgozd hozzá az almát és az apróra vágott diót is. 

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütit a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések