A diós, almás süti igazi klasszikus, nem drága, és csodás íze van.
Az ősz legfinomabb ízei egy tepsiben! Ha nem akarsz kockáztatni, a diós-almás sütit vesd be. A lédús, egészséges alma mindig kéznél van. Tökéletesen harmonizál a dióval, és jót tesz a tésztának, ha nem darálva, hanem kisebb darabokban kerül bele. Amint megérzed a süti illatát, alig bírod kivárni, míg ehetőre hűl. Tökéletes desszert, csomagolhatsz belőle tízóraira, és a kávé mellé is jólesik.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1.5 bögre cukor
1 bögre olaj
0.5 bögre dió
3 db alma
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az almát vágd kisebb darabokra, és locsold meg a citrom levével. Üsd egy tálba a tojásokat, keverd ki jól a cukorral, az olajjal és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd forgasd hozzá a tojásos keverékhez. Dolgozd hozzá az almát és az apróra vágott diót is.
Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütit a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések