A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, omlós, chilis csirkemáj: így nem fröcsög az olaj sütés közben

Nincs sok egyszerűbben elkészíthető étel a csirkemájnál, ha ismersz néhány praktikát. Chilivel igazán különleges.
A csirkemáj gazdag fehérjében, vasban és B-vitaminban, ráadásul nem is drága. Érdemes minél többször az étrendedbe iktatni. Hűvösebb napokon kifejezetten jólesik, ha pikánsabban, chilivel készíted el. Sűrű, tunkolni való szafttal lesz tökéletes. Sót csak a legvégén adj hozzá, hogy ne keményedjen meg. Kicsit vagdosd be, vagy szurkáld meg néhány helyen, hogy ne fröcsögjön. 

Hozzávalók:

    50 dkg csirkemáj
    1 db vöröshagyma
    1 teáskanál majoránna
    3 gerezd fokhagyma
    3 evőkanál olaj
    1 teáskanál őrölt pirospaprika
    1 evőkanál paradicsompüré
    só
    bors
    chilipor

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, az inakat távolítsd el, és alaposan mosd meg. Szeleteld fel kisebb darabokra, majd aprítsd fel a hagymákat is.

Önts olajat egy serpenyőbe, rakd bele előbb a vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a májat, majd a majoránnát, a fűszerpaprikát, a borsot, a paradicsompürét és ízlés szerint a chilit. Önts hozzá kevés vizet, majd párold puhára 10-15 perc alatt. Amikor megfordítod, csak óvatosan nyúlj alá. Vigyázz, hogy ne szúrd meg, mert könnyen szétesik. A máj akkor biztosan átsült, ha egy villát beleszúrsz, és nem folyik ki belőle véres lé. Tálalás előtt sózd csak meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések