Nincs sok egyszerűbben elkészíthető étel a csirkemájnál, ha ismersz néhány praktikát. Chilivel igazán különleges.
A csirkemáj gazdag fehérjében, vasban és B-vitaminban, ráadásul nem is drága. Érdemes minél többször az étrendedbe iktatni. Hűvösebb napokon kifejezetten jólesik, ha pikánsabban, chilivel készíted el. Sűrű, tunkolni való szafttal lesz tökéletes. Sót csak a legvégén adj hozzá, hogy ne keményedjen meg. Kicsit vagdosd be, vagy szurkáld meg néhány helyen, hogy ne fröcsögjön.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 db vöröshagyma
1 teáskanál majoránna
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
só
bors
chilipor
Elkészítés:
A csirkemájat tisztítsd meg, az inakat távolítsd el, és alaposan mosd meg. Szeleteld fel kisebb darabokra, majd aprítsd fel a hagymákat is.
Önts olajat egy serpenyőbe, rakd bele előbb a vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a májat, majd a majoránnát, a fűszerpaprikát, a borsot, a paradicsompürét és ízlés szerint a chilit. Önts hozzá kevés vizet, majd párold puhára 10-15 perc alatt. Amikor megfordítod, csak óvatosan nyúlj alá. Vigyázz, hogy ne szúrd meg, mert könnyen szétesik. A máj akkor biztosan átsült, ha egy villát beleszúrsz, és nem folyik ki belőle véres lé. Tálalás előtt sózd csak meg.
0 Megjegyzések