A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Palkovics: a thyssenkruppal új időszámítás kezdődik Pécsen

A német thyssenkrupp vezérműtengelyeket gyártó üzemének létrehozásával új időszámítás kezdődik Pécsen - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a beruházást elindító, ünnepélyes rendezvényén szerdán Pécsen.
A kormányzati támogatással, 17,4 milliárd forintból megvalósuló beruházást elindító jelképes kapavágás előtt a miniszter azt mondta: a fejlesztés jól mutatja a magyar gazdaság egyértelmű sikerét, a nagyvállalatok Magyarország irányába megmutatkozó folyamatosan növekvő bizalmát.

Mint mondta, a magyar gazdaság mindezeknek is köszönhetően négyszer magasabb bővülést produkál, mint amekkora az európai uniós átlag. A jó eredményeket az is segíti, tette hozzá, hogy Magyarországra az elmúlt években magas technológiai szintet képviselő, magas termelékenységgel együtt járó beruházások érkeztek.

A thyssenkrupp zöldmezős beruházással, a magyar kormány 5,57 milliárd forintos támogatásával megvalósuló üzemében nagyhatékonyságú vezérműtengely - és elektromotor alkatrészeket állítanak majd elő. A mintegy 200 új közvetlen munkahelyet teremtő épület már jövőre elkészül, és várhatóan a sorozatgyártás is elindul 2020-ban, 2022-ben pedig már teljes kapacitással termelhet a létesítmény.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések