A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NBA: Irving történelmi estéje ellenére kikapott a Brooklyn

Szenzációs egyéni teljesítmények jellemezték az NBA alapszakasz második játéknapját. Akadt ahol ez győzelmet ért, akadt, ahol nem.
Brutálisan kezdte brooklyni pályafutását Kyrie Irving: az egykori Cavaliers és Celtics játékos 50 pontot helyezett el a Minnesota gyűrűjében. Ezzel NBA-rekordot is döntött, hiszen korábban soha senki nem szórt ennyi pontot új csapatában az első mérkőzésen, a dolog szépséghibája, hogy a gárda így is hosszabbításos vereséget szenvedett. A vendégeket Karl-Anthony Towns repítette, a Timberwolves centere 36 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával zárt.


Lauri Markkanen nagy estéje sem ért győzelmet csapatának, a Chicago a Charlotte otthonában szenvedett a Brooklynhoz hasonlóan egypontos vereséget. A finn kosaras 35 ponttal és 17 lepattanóval köszönt be az új szezonban, ráadásul a Bulls szenzációs második félidejének (70 pont) köszönhetően néhány perccel a mérkőzés vége előtt még vezetni tudott. A Charlotte szekerét az újonc P.J. Washington húzta 27 pontjával, a fiatal kosaras hét hárompontost is értékesített.


Erődemonstrációt tartott Andre Drummond az Indiana elleni találkozón, a Detroit centre egy brutális 32 pontos, 23 lepattanós dupla-duplával jelezte, nem érdemes szórakozni vele a festékben. Kellett is a jó teljesítmény a magasembertől, ugyanis a Pistons játékmesterei csendesebb estét zártak, bár a csapatban bemutatkozó Derrick Rose azért eljutott 18 pontig. Érdemes kiemelni a kispadról beszálló Luke Kennardot, aki hat triplát is értékesített és 30 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.

Az előzetes várakozások szerint sem az Orlando, sem a Cleveland nem lesz ott az élcsapatok között az idei szezonban, kettejük csatáját viszont a floridaiak nyerték egy viszonylag pontszegény mérkőzésen. Nikola Vucevic egy lepattanó híján dupla-duplát ért el, a Cavaliersnek pedig gyakorlatilag a második negyedtől esélye sem volt a győzelemre.

A negyedik negyedben őrölte fel a Memphist a Miami, ahol egyelőre nem mutatkozhatott még be a sérült Jimmy Butler. A Philadelphiából megszerzett sztár hiányában Justice Winslow húzta a floridaiak szekerét, 27 pontig jutott és kiosztott 7 asszisztot is. Kifejezetten hasznosan játszott Kendrick Nunn is, az újonc hátvéd 24 ponttal és +27-es plusz/mínusz mutatóval mutatkozott be az NBA-ben.


A Philadelphia nyerte az idény első keleti rangadóját, a két ellentétes félidőt hozó találkozón a harmadik és negyedik negyedben őrölték fel a Bostont. A 76ersben több jó egyéni teljesítmény is született, Tobias Harris és Joel Embiid is elérte a dupla-duplát, a csapat legjobb dobója pedig Ben Simmons volt 24 ponttal. A Celticsben bemutatkozott a Charlotte-ból elcserélt Kemba Walker, de egyelőre nem kapta el a fonalat, bő 34 játékperc alatt csupán 12 pontig, 2 lepattanóig és 2 gólpasszig jutott. A Boston legeredményesebb játékosa Gordon Hayward lett 25 ponttal.


Kitűnően működött első nekifutásra a Luka Doncic-Kristaps Porzingis közép-európai sztárpáros Dallasban, a szlovén hátvéd 34 ponttal és 9 lepattanóval, lett csapattársa pedig 23 ponttal vette ki a részét a Mavericks győzelméből. Porzingisnak ez volt az első meccse dallasi színekben, tavaly sérülten érkezett meg New Yorkból, de első ránézésre úgy tűnik, okozhatnak még gondot az ellenfeleknek. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Washington irányítóját, Bradley Bealt két technikai hibával kiállították a játékvezetők a negyedik negyed végén.

Ráhozta a frászt a San Antonióra a New York Knicks, amely a negyedik negyed elején még vezetni is tudott, innen fordította meg a találkozót a hazai csapat. A Spurs legjobbja LaMarcus Aldridge volt 22 pontjával, de érdemes kiemelni Bryn Forbes játékát is, a harmadéves játékos 20 egységet rakott a közösbe. A Knicks újonca RJ Barrett egy 21 pontos estével nyitott be az NBA ajtaján, Julius Randle és Marcus Morris pedig elérte a 25 pontos határt.

Ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Utah Jazz, sikerült legyőzniük az immáron Russell Westbrook nélkül felálló Oklahoma City Thundert. Donovan Mitchell nagyon élt, a Jazz játékmestere 32 pontot ért el, tette mindezt 60 százalék fölötti dobóhatékonysággal. Mindemellett 12 lepattanót is összeszedett, ebben majdnem utolérte a 14-ig jutó Rudy Gobert-t. Ami a Thundert illeti, a csapatban bemutatkozó Shai Gilgeous-Alexander szépen debütált, 26 pontig jutott, míg a szintén debütáló Chris Paul 22 egysége mellé nyolc lepattanót és három gólpasszt tett hozzá.


Jókora pofonba nézett bele a szezonnyitón a Sacramento Kings, amely a Phoenix Suns otthonában szenvedett egy híján 30 pontos vereséget. Az arizonaiak sikerének kulcsát a kiváló csapatjátékban kell keresnünk, hiszen senki nem hozott kiugró számokat, ellenben hat játékos is elrte a tíz pontot. Deandre Ayton 18 pontos 11 lepattanós dupla-duplával zárt, Ricky Rubio 11 ponttal és 11 gólpasszal vette ki a részét a sikerből, de Devin Booker is dupla-duplát hozott 22 pontjával és 10 gólpasszával. Remekül járt a labda ezen az estén a phoenixi kezeken, erre építhet a továbbiakban is a Suns.

A festékháborút megnyerte, a mérkőzést viszont elveszítette a Portland a Denver ellen. A Trail Blazers friss szerzeménye, Hassan Whiteside fenomenálisan uralta a palánk alatti területet, 16 pontja mellé 19 lepattanót rántott le. Ha az ex-Heat játékos statisztikája mellé azt is hozzátesszük, hogy Damian Lillard 32 ponttal és 8 gólpasszal fejezte be a találkozót, még fájóbb lehet a Portland számára a vereség. A Nuggets egyik legjobbja ezen a napon is Nikola Jokic volt, a szerb center 20 ponttal és 13 lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez.

NBA alapszakasz

Charlotte Hornets-Chicago Bulls 126-125
Indiana Pacers-Detroit Pistons 110-119
Orlando Magic-Cleveland Cavaliers 94-85
Brooklyn Nets-Minnesota Timberwolves 126-127 - hosszabbítás után
Miami Heat-Memphis Grizzlies 120-101
Philadelphia 76ers-Boston Celtics 107-93
Dallas Mavericks-Washington Wizards 108-100
San Antonio Spurs-New York Knicks 120-111
Utah Jazz-Oklahoma City Thunder 100-95
Phoenix Suns-Sacramento Kings 124-95
Portand Trail Balzers-Denver Nuggets 100-108

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések