A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP: az embereknek nagyobb beleszólást kell adni a helyi ügyekbe


Környezetvédelmi, közétkeztetési és közlekedési kérdésekben is változást sürgetnek az LMP politikusai Budapest X. kerületében. Schmuck Erzsébet kedden, Kőbányán tartott sajtótájékoztatójukon elmondta: az önkormányzati választás tétje, hogy az emberek nagyobb beleszólást kapnak-e a közügyekbe.

A párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese Kőbánya környezetvédelmi problémáiról is beszélt, elsősorban a ferihegyi reptér okozta zaj- és egyéb szennyezésről. Kijelentette: a kormány még arra sem volt képes, hogy bevezesse az éjszakai repülési tilalmat.

Reményét fejezte ki, hogy a kerületiek egy "zöld" önkormányzatnak szavaznak bizalmat, mert, mint mondta, a kerületet is alkalmazkodóvá kell tenni a klímaváltozáshoz, elsősorban a zöldterületek növelésével vagy a csapadékvíz megfelelő elvezetésével.

Tóth Balázs, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője és listavezetője kifogásolta, hogy a kerület rendre tíz évre szóló, sokmilliárdos szerződéseket köt a közétkeztetés ellátására. Azt szorgalmazta, hogy a feladatot vegye saját kezébe az önkormányzat. Ehhez főzőkonyhát kellene felállítani egyes intézményeiben - mondta -, az alapanyagot pedig helyi termelőktől lehetne beszerezni.

Demeter Márta országgyűlési frakcióvezető-helyettes a közlekedést tenné hatékonyabbá Kőbányán, elsősorban a vasút hatékonyabb bevonásával. Példaként a jegy- és bérletrendszert említette, kifogásolva, hogy az agglomerációban élők számra nem áll rendelkezésre egységes vasúti és budapesti bérlet vagy jegy. Kijelentette ugyanakkor: a MÁV óriási közlekedésszervezési gondokkal küzd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések