Hirdessen itt

Legyen az üldözött székelyek emléknapja Wass Albert születésnapja!

A "román hatalom által üldözött székelyek emléknapjává" nyilváníttatná Wass Albert író születésnapját a Mi Hazánk Mozgalom.
Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk politikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: amellett, hogy a parlamentben január 8-a emléknappá nyilvánítását kezdeményezik, azt is javasolni fogják a Fővárosi Közgyűlésnél, hogy Wass Albert legyen Budapest díszpolgára.

Nyilvános bocsánatkérést is várnak Karácsony Gergely főpolgármestertől, amiért egy interjúban nácinak minősítette Wass Albertet - jelezte Fülöp Erik, hozzáfűzve: a Mi Hazánk több millió magyar ember nevében kikéri magának "azt a szélsőséges, liberális ámokfutást", amellyel megbélyegzik és üldözik a nemzetszerető hazafiakat.

A politikus kérdésre válaszolva azt mondta: a Mi Hazánk számára elfogadhatatlan, hogy Demszky Gábor díszpolgári címet kapjon, a volt főpolgármester ugyanis az elmúlt évtizedekben annyi kárt okozott Budapestnek és Magyarországnak, ami nem teszi méltóvá erre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések