A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogerősen hét év börtönre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy macedón kábítószercsempészt, aki több mint tíz kiló heroint próbált Magyarországon keresztül Zürichbe csempészni tavaly tavasszal.
A táblabíróság - helybenhagyva az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét - különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit a szabadságvesztés kiszabása mellett hét évre kiutasított Magyarország területéről.

A férfi játékszenvedélyéből adódóan 9 ezer euró adósságot halmozott fel, amit nem tudott visszafizetni. Albániában egy másik férfi felajánlotta neki, hogy kilónként 500 euró ellenében szállítson kábítószert Svájcba. A vádlott elfogadta az ajánlatot, 2018. március 20-án Tiranában 15 csomag drogot vett át megbízójától, majd azt elhelyezte az autójában kialakított rejtekhelyeken.

A férfi másnap reggel jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőnél. A határrendészek a gépkocsiban megtalálták a 10,8 kilogramm heroint. A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának több mint negyvenszerese.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések