A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kovács Ákos vallomása a lányáról: úgy énekelt, mint egy kész énekesnő

Ezen a héten végre megjelent Kovács Ákos új albuma, az Idősziget, amelyen két éve elhunyt édesapját is megénekelte.
„Apa, látod, mivé tesszük a világot? / Nem hiszem el / A hiányod arra tanít / A teher / Engem is / Felemel” – dalolja a Kossuth-díjas popfenomén Felemel című szerzeményében, amelynek klipjében a néhai Kovács János arcképét tartja a kezében.

– Két éve halt meg, utána sokáig nem mertem felmenni a lakásába összepakolni. Végül a barátok segítettek, hogy végre elkezdődhessen a rendrakás – mondta el őszintén Ákos, aki azt is kiemelte, máig szoros a kapcsolata édesapjával. – Ő bennem folytatódik tovább, ahogy talán majd én is a gyerekeim életében. Erről is szól ez a dal, amelynek erejét és értékét tovább növeli számomra, hogy Anna lányom vokálozik benne. Ott voltam a születésénél, és most együtt alkothattunk a stúdióban, ez elképesztő élmény – mondta az Elhiszem című felvételre utalva, amelyet duettben adnak elő.

A klasszikus zenei képzettségű gimnazista lány ugyanis zeneszerzőként és énekesnőként is debütált édesapja új albumán.

– Anna komolyzenét tanult, de otthon slágereket is játszik, gyönyörűen énekel. Ilyenkor rá szoktam kérdezni, épp’ mit zongorázik, egyszer az volt a válasza, hogy saját szerzeményt. Megengedte, hogy szöveget írjak rá, és a duettet is vállalta. Amikor rögzítettük, úgy énekelt, mint egy kész énekesnő. Ilyen idősen én nem énekeltem ilyen magabiztossággal. Benne van egy nagy művész lehetősége, de erőltetni biztosan nem fogom.
Az azonban elképzelhető, Anna a Budapest Sportaréna színpadára is kisétál december 14-én, Ákos nagykoncertjén.

– Bevallom, én nagyon szeretném, de erről is ő dönt majd. Szóba került a dolog, és nem zárkózott el, de a választ még lebegteti. Bátoríthatja, hogy sok pozitív visszajelzést kapott az Idősziget megjelenése óta, az viszont visszafoghatja, hogy tömegiszonya miatt nem jár a koncertjeimre, amit én bóknak veszek, mert ez azt jelenti, hogy tényleg tömegeknek játszunk – mosolygott hazánk legsikeresebb könnyűzenésze.

Családi klipet rendezett

A Felemel című dal videóklippje Ákos 23. rendezése, de az első, amelyben mind a négy gyermeke látható. 

– Anna igazoltan hiányzott, akkor épp boszniai osztálykiránduláson volt, de videótelefonon bejelentkezett – vázolta Ákos, aki zenekara tagjainak gyerekeit is meginvitálta a filmstúdióba. Sőt a szülei családalapítását feldolgozó, 60-as évek végét idéző kisfilmhez egy Zastava 750 típusú veterán autót is bérelt, mert annak idején ez a „jugoszláv Fiat” volt az első gépjárművük. – Apám 20 évig spórolt rá, és sírtunk, amikor hazahozta - írja a Blikk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések