A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi tortillalap karfiolból: isteni, és szinte nincs is benne kalória

Imádod a tortillába csavart finomságokat, de figyelni szeretnél a vonalaidra is? Akkor a karfiolból készült tortillatésztát pont neked találták ki.
Ez a karfiolos tészta feleannyi kalóriát sem tartalmaz, mint az eredeti, búzaliszttel készült változat. Bolondítsd meg a tésztát egy kis petrezselyemmel, rozmaringgal, és biztos lesz a siker az asztalnál. Ebből az adagból öt-hat darab tortillalapot kapsz.

Hozzávalók 6 darabhoz:

    1 fej karfiol
    2 db tojás
    1 teáskanál fokhagymapor
    0.5 db citrom
    zöldfűszerek

Elkészítés:

Tisztítsd meg a karfiolt, vágd le a szárát, és szedd rózsákra. Tedd konyhai aprítógépbe, és dolgozd morzsás állagúra. Ezután takard le folpackkal, és rakd a mikróba két percre. Helyezd konyharuhára, és nyomkodd ki belőle a vizet. Verd fel egy tálban a tojásokat, majd add hozzá a karfiolt, a citrom levét, a fokhagymaport, az apróra vágott zöldfűszereket, majd ízlés szerint sózd és borsozd.

Dolgozd össze a masszát, kézzel formázz tortillalapokat tetszőleges vastagságúra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben, 200 fokon süsd a lapokat 10 percen át, majd óvatosan fordítsd meg mindegyiket, és pirítsd még öt-nyolc percig. Utána pihentesd egy kicsit. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések