A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európa csak akkor lehet újra erős és versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz

A keresztény hit és erkölcs terjesztésének sokkal nagyobb szerepe van a világban, mint korábban, mert manapság a keresztény kultúra és hit számos kihívással szembesül, de Európa csak akkor lehet újra erős és versenyképes, ha visszatér a keresztényi alapokhoz - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Győrben.
Szijjártó Péter a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium refektóriumának átadó ünnepségén hozzátette, hogy a világban zajló változások nyomán Magyarország akkor tud erős maradni, ha ragaszkodik nemzeti identitásához, és nem hagyja eltávolítani magától történelmi örökségét, a keresztény gyökereket.

Mi magyarok joggal vagyunk büszkék arra, hogy több mint ezer éve keresztény állam vagyunk, mert az állam fennmaradásában ez szerepet játszott, ahogy a hit is, amely megtartott minket magyarnak és embernek, még a legrosszabb időszakokban is - mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések