Bármilyen sűrű is a napod, ezt az ínyenc, dupla sajtos, sonkás tésztát lesz időd elkészíteni.
Ha szereted a sajtos tésztát, de szívesen kipróbálnád egy kicsit másként, akkor ez a te recepted. A krémes, fűszeres szósz valami csúcs, főleg kétféle sajtból! Az egyik akár füstölt is lehet. Pikk-pakk összedobod, és mégis otthon készített fogás kerül az asztalra. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.
Hozzávalók:
50 dkg tészta
10 dkg krémsajt
10 dkg sonka
2 dl tej
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 ág rozmaring
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor elkezd lobogni, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá sót. Főzd forrástól számítva hét-tíz perc alatt fogkeményre. Szűrd le, majd csepegtesd le. A sonkát vágd vékony csíkokra, és pirítsd meg.
Egy másik edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és keverd csomómentesre. Öntsd fel a tejjel, és forrald pár percig. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával. Rakd hozzá a kétféle sajtot, és amikor azok elolvadnak, tedd hozzá a sonkát, majd forgasd össze a sajttal. Süsd össze egy-két perc alatt.
0 Megjegyzések