Egy napon belül azonosították és elfogták a dunaújvárosi nyomozók az elkövetőket.
A rendőrségre érkezett bejelentés 2019. október 28-án éjszaka, hogy egy dunaújvárosi szórakozóhelyről ismeretlenek elloptak két mobiltelefont. Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett, hogy a város egyik utcájában, két ismeretlen személy lépett egy helybeli fiatalhoz, akitől először cigarettát kértek, majd amikor nem adott nekik, többször megütötték és egy gázspray-vel lefújták. A bántalmazott férfitől készpénzét, bankkártyáját, személyes iratait vették el az elkövetők.

A nyomozók az adatgyűjtések, a tanúkihallgatások és a kamerafelvételek alapján azonosították a telefonlopás elkövetőit, és azt is sikerült megállapítaniuk, hogy a később bejelentett rablást szintén ők követték el.

A 28 éves K. Gábort és társát, a 36 éves F. Attila dunaújvárosi lakosokat a nyomozók egy napon belül lakásukon elfogták, majd előállították őket a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.

A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki lopás és rablás bűntett elkövetése miatt, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.