Hirdessen itt

DK: Polt Péter legfőbb ügyész újrajelölése gyalázatos

Polt Péter legfőbb ügyész újrajelölése gyalázatos, "ezeknek mind menniük kell!" - írta közleményében kedden a DK.
"A fideszes +köztársasági elnök+ újra a Fidesz korábbi képviselőjelöltjét, Polt Pétert jelöli a Leghűbb Ügyész posztjára" - áll a közleményben. Hozzátették: Polt Péter eddig is az Orbán-kormány iránti lojalitás alapján irányította a vádhatóságot. "Fideszes ügyek elsikálása, ellenzékiek elleni koncepciós perek jelzik munkásságát" - fogalmazott közleményében az ellenzéki párt.

"Áder gyalázatos jelölése újabb indok, hogy világossá tegyük: ezeknek mind menniük kell! Poltoknak, Handóknak, Ádereknek, Domokosoknak." Mindenkinek, aki az ország helyett Orbánt szolgálta. Azonnal a kormányváltás után, függetlenül attól, hogy hány évre választotta meg a Fidesz - olvasható a közleményben.

Áder János köztársasági elnök Kövér László házelnöknek szóló levele kedden került a parlament honlapjára, ebből ismert, hogy az államfő ismét Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolja a posztra.

Polt Péter kilencéves mandátuma idén decemberben jár le. Az Országgyűlés 2010. december 6-án választotta legfőbb ügyésszé Polt Pétert, aki 2000 és 2006 között egyszer már betöltötte ezt a tisztséget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések