Hirdessen itt

Csütörtökön kezdődik a Margó Fesztivál

A változatos irodalmi programok, koncertek mellett több mint negyven kiadó mutatja be újdonságait az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron csütörtöktől vasárnapig a Várkert Bazárban.
Valuska László fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: az őszi Margó Fesztiválon négy napon át változatos programokon keresztül ismerheti meg a közönség a hazai irodalmi élet legizgalmasabb újdonságait. Így a rendezvényen mutatja be legújabb könyvét többek között Bödőcs Tibor, Nádas Péter és Krasznahorkai László is - tette hozzá.

Valuska László hozzátette: a rendezvényen szerepelnek megjelenéstől függetlenül is érdekes események, így a programot koncertek, felolvasószínházi előadások vagy az irodalom- és olvasásnépszerűsítő beszélgetéssorozat, a Margó Extra is gazdagítja.

Az eseményen ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az "izgalmas" első könyves szerzőkre - mondta.

Ott Anna a Margó Extra szerkesztője azt hangsúlyozta, hogy az esemény nemcsak egy irodalmi fesztivál, ahol beszélgetéseket és könyvbemutatókat lehet hallgatni, hanem olyan helyszín, ahová kitelepülnek a magyar kiadók és elhozzák a közönségnek friss megjelenéseiket. A legújabb köteteket ebből az alkalomból nagy kedvezménnyel árusítják majd a kiadók standján - tette hozzá.

A programok közül kiemelte még, hogy a MargóFakton gimnazistáknak tartanak rendhagyó irodalomórákat beszélgetésekkel, felolvasásokkal, a tanárokat pedig workshoppal várják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések