Hirdessen itt

Botka saját kampányrendezvénye miatt töröltette a Szegedi Paprika Show-t

Évek óta rendezi meg Szeged a híres szegedi fűszerpaprikát népszerűsítő Paprika Showt, ám 2019-ben az esemény áldozatául esett Botka László szegedi szocialista polgármester kampányának – derült ki egy hétfői Facebook-bejegyzésből. 
Ugyanis, mint a rendezvény szervezői tudtul adták, Botka magának követeli a helyszínt kampányrendezvénye megtartására, sőt még szt sem engedélyezte, hogy máshol megtartsák a különben három naposra tervezett, 80 kiállítót felvonultató eseményt.

“Őszintén elnézést kérünk Tőletek, a fesztiválunkra évek óta járó szegediektől és azoktól, akik más országrészekből járnak hozzánk, sajnos elmarad az idei Szegedi Paprikashow és Chili Weekend” – írták felháborodott Facebook-bejegyzésükben a rendezvény szervezői. 

Mint hozzáteszik, a szegedi önkormányzat minden előzmény nélkül felbontotta a negyedik éve megrendezett, a szegedi fűszerpaprikatermesztés hagyományait és az újgenerációs chili manufaktúrákat bemutató rendezvény területbérleti szerződését. A döntés oka:

Botka László szocialista polgármester ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét. 

A bejegyzés szerint a területhasználatra még 2018-ban írtak alá szerződést, a szervezési munka január óta folyik. Botka húzása miatt pedig

közel 80 kiállító partner marad hoppon, köztük szegedi őstermelők, kisvállalkozók.

A szervezők szerint Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft ügyvezetője

őszinte sajnálatát fejezte ki, szóban elmondta, sajnos nem tud mit kezdeni, neki azt kell végrehajtania, amit Botka László mond neki.

A rendezvény szervezői hiába kértek más helyszínt az esemény megtartására, úgy tűnik, a szocialista polgármester nemcsak a helyszínt de az egész napot magának foglalta le a városban, ezzel az egész, háromnapos eseményt megtorpedózva.

Facebook

Őszintén elnézést kérünk Tőletek, a fesztiválunkra évek óta járó szegediektől és azoktól, akik más országrészekből járnak hozzánk, sajnos elmarad az idei Szegedi Paprikashow és Chili Weekend. Derült égből villámcsapásként ért bennünket a szegedi önkormányzat értesítése, melyben egyoldalúan, minden előzmény nélkül felbontották a negyedik éve megrendezett, a szegedi fűszerpaprikatermesztés hagyományait és az újgenerációs chili manufaktúrákat bemutató rendezvényünk területbérleti szerződését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések