Hirdessen itt

Atlétikai vb - Kámán Bálint: egészen elképesztő Halász Bence teljesítménye

Egészen elképesztőnek minősítette Halász Bence teljesítményét Kámán Bálint sportszakmai igazgató, aki szerint a szombathelyi kalapácsvető fiatal kora azt jelzi, hogy még sok örömet okozhat a magyar szurkolóknak.
"A vb előtt arról beszéltünk, hogy három-négy versenyzőnk kerülhet a nyolc közé, Bence volt az egyik, akinél érmes helyezésre is számítani lehetett. Arra is számítottunk, hogy nagyon szoros lesz a verseny, ez is bejött, hiszen a francia Bigot egyetlen centiméterrel előzte meg" - nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek Kámán Bálint, a magyar szövetség sportszakmai igazgatója.

Kiemelte, egészen elképesztő, hogy Halász Bence ilyen fiatalon, 22 évesen már Európa-bajnoki és világbajnoki érmes.

"A kalapácsvetés nem a fiatalok sportága, inkább a húszas éveik vége felé, a harmincas éveikben érnek el kiemelkedő eredményeket a versenyzők, így Bence még hosszú ideig sok örömet okozhat a magyar szurkolóknak. Reméljük, jövőre Tokióban műtétje után Pars Krisztián is ott lesz Bencével az olimpiai döntőben" - fogalmazott.

Halász Bence szerdán elsőre elért, 78,18 méteres eredményével lett harmadik, ez a 14. magyar érem világbajnokságon, a hetedik kalapácsvetésben. A lengyel csapat a döntő után óvást nyújtott be Halász ellen, miszerint az első dobásánál kilépett, ezután a zsűri úgy döntött, az eredetileg negyedik Wojciech Nowicki is bronzérmet kap.

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián 73,05 méterrel kiesett a selejtezőben, és összesítésben a 22. helyen zárt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések