Hirdessen itt

A szolgáltatás színvonalának javítására szólítja fel a MÁV-ot a Mi Hazánk

A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a MÁV vezetőségét, hogy október végéig készítsen átfogó koncepciót a vasúti közlekedés színvonalának javítására - mondta Fülöp Erik, az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
A politikus közölte, amennyiben a határidőig nem történnek lépések a "katasztrofális állapotok" megszüntetésére, akkor Homolya Róbert elnök-vezérigazgató azonnali távozását követelik.

Fülöp Erik szerint a magyar vasúti közlekedés évről évre rosszabb helyzetben van, a vonattal közlekedőknek állandó késésekkel kell számolniuk munkába, iskolába járás közben.

Hangsúlyozta, becslések szerint mintegy 1.500 dolgozó hiányzik a társaságtól, ami már a biztonságos működést veszélyezteti. Emellett a MÁV-nál óriási bérfeszültség is tapasztalható: míg bizonyos felsővezetők akár milliós fizetést vihetnek haza, addig egy átlagos vasúti dolgozónak gyakran még a minimálbért is alig éri el a keresete - fejtette ki . Hozzátette, a helyzet rendezése érdekében azonnali bérrendezést követelnek a vállalatnál.

A Mi Hazánk politikusa kitért arra is, az utóbbi időben olyan "garázda elemek" jelentek meg a vonatokon, akik nem hajlandók jegyet váltani, valamint a többi utassal és a vasúttársaság dolgozóival szemben is agresszíven lépnek fel. Fülöp Erik szerint erre a problémára a korábban jól működő a vasúti őrség visszaállítása jelenthetne megoldást.

Az ellenzéki képviselő a MÁV fővárosi székházánál tartott sajtótájékoztatót követően megpróbált személyesen találkozni Homolya Róberttel. A MÁV elnök-vezérigazgatójának titkárságán azonban azt a tájékoztatást kapta, hogy erre csak egy későbbi időpontban van lehetősége.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések