A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Holofon Zrt. a környezeti terhelés csökkentése érdekében fejleszti termékeit

A Holofon Zrt. a környezeti terhelés csökkentése érdekében termékkínálatának bővítésére törekszik, a fejlesztéshez, amelyben újrahasznosított műanyagok felhasználását vállalta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 127,95 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
A műanyagok újrahasznosításával foglalkozó vállalat 245,9 millió forint összköltségvetésű projektjében átalakította a fahatású, kültéren használható fával kevert műanyaglécekből álló WPC teraszburkolatot. Ennek lényege, hogy a termékbe a vállalat által gyártott regranulátumot építették be az eredetileg használt újonnan előállított műanyag helyett, a prototípussal együtt pedig az előállításhoz szükséges gyártástechnológiát is kidolgozták.

Hozzátették, a társaság még tárgyal a lehetséges vevőkkel, a prototípus alapján várhatóan jövőre indulhat el a termék gyártása ipari mennyiségben. A Holofon Zrt. szerint amennyiben ez bekövetkezik akkor 6-7 új dolgozóra lesz szükségük a jelenleg foglalkoztatott 55 ember mellett.

Az 1995-ben alapított Holofon Zrt. műanyagok újrahasznosításával foglalkozik. A polietilén, polisztirol és polipropilén alapú termékeket, így például nem átlátszó flakonokat, virágcserepeket ledarálják, megolvasztják, és így jön létre a végtermék, a regranulátum, amelyet a vállalat aztán értékesít. A Holofon Zrt. évente 8000 tonna regranulátumot állít elő. A vállalat Magyarországra és külföldre, Szlovákiába, Németországba, Lengyelországba is szállít. A korábbi években az export volt a jelentősebb, tavaly azonban ez megfordult és az előállított regranulátum 70 százalékát már belföldön adták el.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Holofon Zrt. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 2,15 milliárd forint volt, ami 519,83 millió forinttal haladja meg a vállalat 2017-es árbevételét. A társaság tavaly az adózás után 124,87 millió forint nyereséggel zárt, így 52,23 millió forinttal haladta meg a 2017-es eredményét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések