A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra összeült a brit parlament: nagy bejelentésre készül Boris Johnson

A brit parlament szerdán ismét összeült az követően, hogy előző nap a legfelsőbb bíróság semmisnek és törvénysértőnek mondta ki végzésében a parlamenti ülésszak lezárásáról hozott döntést.
Boris Johnson hivatalos programját megszakítva - az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán vett volna részt New Yorkban - visszatért Londonba és a délután folyamán nyilatkozatot is fog tenni a kormány álláspontjáról az alsóházban.

Az alsóház ülésszaka azt követően ért véget két hete, hogy Johnson kezdeményezte II. Erzsébet királynőnél a parlamenti ülésszak lezárását, illetve az új törvényhozási évad elkezdését.

A legfelsőbb bírósági határozat szerint azonban már az is törvénysértő volt, hogy a kormányfő az uralkodónak az ülésszak lezárását indítványozta, mivel ezzel - valós indokok nélkül - akadályozta a parlamentet alkotmányos funkcióinak

John Bercow, az alsóház elnöke a szerdai ülésnapot megnyitó bejelentésében közölte: utasítást adott arra, hogy a hivatalos parlamenti hírlevélben módosítsák az ülésszak lezárásáról szóló bejegyzést. A javított bejegyzés szerint az ülést a legutóbbi vitanapon szerdáig elnapolták - írja az MTI.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések