A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, citromos-joghurtos kevert süti, még a mérleget sem kell elővenned

A tésztába kerülő joghurtnak köszönhetően olyan finom, pillekönnyű lesz a citromos kevert süti, hogy elolvad a szádban.
Egyszerre édes és fanyar: talán pont ezért olyan ellenállhatatlan az illatos, könnyed citromos süti. Ráadásul pár perc alatt összedobod a tésztát, hisz csak össze kell keverni a hozzávalókat. A sütibe dobálhatsz különféle gyümölcsöket is. Sőt, a végén cukorból és citromléből máz is kerülhet a tetejére. Sütheted közepes méretű tepsiben vagy kenyérformában is.

Hozzávalók:

A tésztához
    3 pohár liszt
    2 pohár joghurt
    2 pohár cukor
    1 pohár olaj
    3 db tojás
    2 db citrom
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor

A mázhoz
    0.5 bögre cukor
    0.5 db citrom

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a kétféle cukorral, majd add hozzá az olajat, a joghurtot, az egyik citrom levét, végül pedig forgasd hozzá a sütőporral, reszelt citromhéjjal vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. Egy közepes nagyságú tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és helyezd forró sütőbe.

Süsd 170 fokon 25 percig, majd szúrj bele egy hegyes kést vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, a tészta biztosan elkészült. Amennyiben kenyérformában sütöd, kicsit több idő kell neki a sütőben. A citrommázhoz a cukrot keverd simára a citromlével, majd egy spatulával kend gyorsan a langyos sütemény tetejére. Várd meg, míg a máz megszilárdul, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések