Az édes tészta, a selymes vaníliás krém és a körte hármasa kényezteti az érzékszerveidet.
A körtés, diós pite csodás íze és illata garantáltan bearanyozza a napodat. Ha a tésztát gyorsan állítod össze, és hideg hozzávalókkal dolgozol, biztosan omlós lesz. Az egyszerű pudingos krém is sokat dob rajta, a körtére kerülő roppanós dióról nem is beszélve.
Hozzávalók 12 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
12 dkg vaj
8 dkg cukor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 evőkanál tejföl
A TÖLTELÉKHEZ
1 csomag vaníliás puding
5 dl tej
5 dkg cukor
3 db körte
1 evőkanál dió
1 teáskanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a vaníliás cukorral. Rakd hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Add hozzá a tojást, a cukrot és a tejfölt. Először csak egy kanállal tégy bele, csak akkor add hozzá a másodikat is, ha nem akar összeállni a tészta. Csomagold fóliába, majd pihentesd a hűtőben 30 percig.
Közben a pudingport dolgozd simára a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet kezdd melegíteni. Amikor felforr, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pudingot. Főzd addig, amíg besűrűsödik.
Melegítsd elő a sütőt. A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett piteforma aljára. Szurkáld meg villával több helyen, majd süsd 10 percig 170 fokon.
A körtéket mosd meg, és vágd fel vékony szeletekre. Locsold meg citromlével. Egyengesd a pitére a vaníliás krémet, majd rakd rá ízlésesen a körteszeleteket, szórd meg vaníliás cukorral, fahéjjal és kis darabokra vágott dióval. Előmelegített sütőben süsd még 15-20 percig, míg aranybarna árnyalatot nem kap.
0 Megjegyzések