Hirdessen itt

Összegyűltek az aláírások az LMP kezdeményezte rendkívüli üléshez

Megvan a szükséges számú aláírás az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához, amelyet az LMP klímaügyben kezdeményezett - derül ki a parlamenti honlapra csütörtökön felkerült irományból.

Az LMP augusztus végén jelentette be, hogy kezdeményezi az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, amelyen
tájékoztatást vár a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője most a benyújtott dokumentumban azt javasolja, hogy szeptember 18-án tartsák meg az ülést, amelyen megtárgyalnák az éghajlatváltozási veszélyhelyzetből fakadó, halasztást nem tűrő feladatokról szóló országgyűlési határozatot.

A rendkívüli ülés összehívását az LMP-s képviselők mellett támogatták a Párbeszéd, a DK, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is.

Az ülés megtartását a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcs miatt tartják fontosnak az ellenzéki képviselők, akik szeretnék megvitatni a kormány klímacsúccsal kapcsolatos álláspontját, valamint azt, hogy Magyarország milyen kötelezettségeket vállal 2030-ig a klímaváltozás megfékezése és az alkalmazkodási feladatok terén.

A házszabály alapján a házelnöknek lehetőleg a javasolt, de legkésőbb az azt követő nyolc napon belüli időpontra kell az Országgyűlést összehívnia ilyen kezdeményezés esetén.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések