A sertéssült fokhagymás krumplival és brokkolival tényleg könnyen elkészíthető, gazdag ízvilágú főfogás.
A nagyon puhára sült sertéshús szinte szétolvad a szádban. Ahhoz, hogy elég szaftos és fűszeres legyen, pácold néhány órán át házi készítésű fűszerkeverékben. Bordából és karajból is fenséges lesz a főétel, aminek egyik nagy előnye, hogy nem kell egy egész délelőttöt a konyhában töltened. A húst grillezheted, vagy olajban és sütőben is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertéshús
1 kg krumpli
1 fej brokkoli
4 gerezd fokhagyma
3 szál rozmaring
1 evőkanál mustár
1 fej vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
1 kg krumpli
1 fej brokkoli
4 gerezd fokhagyma
3 szál rozmaring
1 evőkanál mustár
1 fej vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítés:
A sertést mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A húst szeleteld fel, majd klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze borssal, rozmaringgal, mustárral és aprított vöröshagymával. Kend be vele a hússzeleteket, és tedd a hűtőbe pár órára. Pihentetés után sózd be a sertést, süsd szép pirosra, majd önts rá kevés vizet, és párold puhára. A húst akár grillezheted is.
A krumplit pucold meg, a nagyobb darabokat vágd ketté, a brokkolit szedd rózsákra. Egy serpenyőben hevíts olajat vagy zsírt, és rakd bele a zöldségeket. Sózd meg, és tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Fedő alatt párold 15 percig. Amikor már puha, rakd hozzá a húst, szórd meg petrezselyemmel, és süsd össze egy-két perc alatt.
A krumplit pucold meg, a nagyobb darabokat vágd ketté, a brokkolit szedd rózsákra. Egy serpenyőben hevíts olajat vagy zsírt, és rakd bele a zöldségeket. Sózd meg, és tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Fedő alatt párold 15 percig. Amikor már puha, rakd hozzá a húst, szórd meg petrezselyemmel, és süsd össze egy-két perc alatt.
0 Megjegyzések