A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyílt napot tartottak a Magyar Közút berettyóújfalui mérnökségén

Szombaton pár órára bárki közutassá válhatott a berettyóújfalui autópálya-mérnökségen. Az országos közutas nyílt napon egy-egy megyében próbálhatták ki a gyerekek, milyen a közútkezelők munkája, hogyan működnek az autópályákon használt gépek.
Az útkarbantartó eszközöket ezen a napon testközelből is megcsodálhatták. Ároktisztítók, darus teherautók, útellenőrző járművek, sószóró- és rakodógépek, univerzális eszközhordozók, szegélyseprők, kaszagépek álltak a mérnökség udvarán. 

A fiatalok minden járműbe beülhettek, kipróbálhatták az útkarbantartó autó szirénáját és hangosbeszélőjét is. Az újfalui mérnökség egy mintaterelést is bemutatott, amelyet a sztrádákon nap mint nap alkalmaznak. Az előjelző tábláktól a birgádszállítókon át az ütközéscsillapító teherautóig szemléltették, milyen gépek felelnek az autópálya dolgozóinak biztonságáért.

Nem mindennapi látvány a mérnökség épületében lévő kamerarendszer sem, ahol a mindennapos autópályamegfigyelés történik 12 kamera segítségével. Miután mindenki minden gépet kipróbált, beindította a kék villogót, megnézte a hatalmas több ezer tonna útszóró sót tároló hangárt, csillámtetoválást is kapott, és ugrálóvárban csúszdázhatott.

A berettyóújfalui mérnökség összesen 421 kilométernyi (ebből 50 kilométernyi autópálya, 102 km főút) útszakasz-karbantartási, -kezelési, -felügyeleti munkáját látja el a nap 24 órájában.

Forrás: haon.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések