A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Munkásszállót építenek Hajdúböszörményben a debreceni beruházások miatt

A helyi gyár fejlesztései is indokolják a beruházást.
Kilencven lakót befogadó munkásszállót alakítanak ki Hajdúböszörményben - közölte a hajdú-bihari város önkormányzata szeptember 25-én az MTI-vel. A közleményben azt írták: a központi munkaerőpiaci program keretében 240 millió forint támogatást nyertek el, amelyhez a Hajdúböszörményi Vagyonkezelő Zrt. 60 millió forint önerőt biztosít.

A munkásszállónak a Dobó István utcai egykori iskola önkormányzati tulajdonú épülete ad majd otthont.

A beruházás során a régebbi szárnyban tíz apartmant hoznak létre, amelyekhez vizesblokk és konyha is tartozik majd. Az iskola másik részében ötfős szobákat alakítanak ki, itt a vizesblokkok mellett lesz közös konyha, mosókonyha és közösségi tér. Az épületben felújítják a külső homlokzatot, kicserélik a nyílászárókat, a burkolatokat, korszerűsítik a fűtési rendszert, és az ingatlan területén parkolókat is létesítenek. Ignáth Szilvia, az önkormányzat sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte: a munkásszálló kialakítását a Tungsram cégcsoport hajdúböszörményi gyárának közelsége, a vállalat jövőben várható fejlesztései, továbbá a debreceni beruházások, például a BMW-gyár építésének munkaerőigénye indokolja.

A kivitelezés a közbeszerzési eljárás után, várhatóan 2020 tavaszán kezdődhet el.

Forrás: civishir.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések