A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BMW-gyár: megállapodik a debreceni önkormányzat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel

2020 tavaszán indulhat a BMW gyárának építése. Az infrastrukturális fejlesztéshez szükséges megállapodásról tárgyalt a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság.
Tegnap írta alá a debreceni BMW gyár területének soron következő adásvételével kapcsolatos szerződést Debrecen városa és a bajor autógyár. A beruházásnak helyt adó Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő infrastruktúra-fejlesztésekről kormányrendelet is született. A gördülékeny kivitelezés érdekében pedig a beruházó Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő Zrt.-vel is együttműködési megállapodást ír majd alá az önkormányzat.

- Az együttműködés tartalmazza az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastrukturális fejlesztéseinek megvalósítási elemeit, a közmű, a vasúti, valamint a közúti fejlesztéseket

– például az autópálya csomópont megépítését a vasúti korszerűsítést, a rakodó területek kialakítását – mondta el  Papp Viktor, a bizottság alelnöke.

Az erről szóló határozatot egyhangúlag támogatta a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság szerdai ülésén. Akárcsak azt a határozatot, ami a 108-as számú vasútvonal korszerűsítéséhez kapcsolódó területekre vonatkozóan módosítja az építési szabályzatáról és szabályozási tervet.

- Az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet közúti és vasúti kapcsolatainak biztosításához szükséges módosítani a szabályozási tervet. Ezen kapcsolatok kiépítéséhez különböző helyigények szükségesek és a szabályozási terv módosítása ezt biztosítja – mutatott rá  Czellér László bizottsági elnök.

Mindkét témában a csütörtöki közgyűlésen hoz végleges döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések