A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MNB: újabb bírság a Hársfa Gold Kft.-re jogosulatlan széfszolgáltatás miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedély nélküli széfszolgáltatás miatt újabb, 15 millió forintos bírságot szabott ki a fővárosi Hársfa Gold  Szolgáltató Kft.-re, és ismételten eltiltotta a tevékenység végzésétől - közölte pénteken a MNB honlapján.
A közlemény szerint a cég a jegybank korábbi tiltása ellenére továbbra is a bárki számára elérhető üzlethelyiségében ügyfelei rendelkezésére bocsátott tulajdonában lévő széfeket.

A jelenleg kiszabott bírság összegének megállapításánál figyelembe vették a jogosulatlan tevékenységgel megszerzett bevételeket, valamint azt a tényt, hogy a cég a jegybank korábbi határozatát figyelmen kívül hagyva, azt megsértve folytatta tevékenységét.

A jegybank 2016 decemberében közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a társaság bármely, az MNB engedélyéhez kötött tevékenységet, különösen széfszolgáltatást végezzen. Ezzel egy időben bűncselekmények gyanúja miatt feljelentést is tett az MNB, majd a vizsgálat lezárultával 2017 novemberében 66 millió forint bírságot szabott ki a cégre, és véglegesen eltiltotta az engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatási tevékenységtől. Utóbbi a határozattal szemben bírósági eljárást kezdeményezett, amit az MNB jogerősen megnyert. Az ítéletet a társaság kezdeményezésére a kúria felülvizsgálja - írta az MNB.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések