A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindene odalett a tűzben a tenyői családnak! Ön is segíthet nekik talpra állni

A tető gyakorlatilag eltűnt, az egykor takaros szobákból csak a kormos falak, szétázott bútorok maradtak. Ez a látvány fogadta szerdán a tiszatenyői Falusiékat, miután néhány perc alatt vált semmivé életük munkája. A hét tagú család mindene a lángok martalékává vált, jelenleg szétszórva, rokonoknál húzzák meg magukat.
– Mire hazajöttünk, már csak azt láttuk, hogy ég minden – meséli megtörten Falusi Miklósné Éva. A tiszatenyői nagymama, ahogy mindig, azon a szerdai napon is hajnalban indult dolgozni, nem sokkal később párja is elhagyta a házat, végül a lánya vitte el a gyermekeket iskolába és óvodába. Így tehát az épületben nem maradt senki, és a szerencsétlenségben talán ez volt a „szerencséjük”…

– Tűz keletkezett egy körülbelül százhúsz négyzetméteres családi házban szerdán reggel Tiszatenyőn, a Szent László úton. A lángok az épület egyik helyiségéből kiindulva terjedtek át az egész tetőszerkezetre. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók dugólétra segítségével, kéziszerszámokkal és négy vízsugárral oltották a tüzet, megérkezésük előtt a házban egy gázpalack felrobbant. Az épületben volt egy turista gázpalack is, az nem károsodott.

– Az oltás során az egyik vízcső elrepedt, ezért a vizet a tűzoltók elzárták. A villanyóra is lángra kapott, emiatt az áramtalanítást csak a szolgáltató szakemberei tudták elvégezni. Az ingatlan mindkét kéménye annyira megrongálódott, hogy a tűzoltóknak az utómunkálatok során le kellett bontaniuk – tudtuk meg a katasztrófavédelem sajtóügyeletesétől.

A tető nélkül maradt családi ház konyhája és az étkezőként használt előszoba teljesen kiégett, a szobák az oltás következtében áztak el. Gyakorlatilag minden – a ruhaneműk, a bútorok a használati tárgyak, a háztartási eszközök – használhatatlanná vált. A héttagú családnak semmije nem maradt. Biztosítás nem volt a házon, és egyelőre azt sem tudják biztosan, újra lakhatóvá lehet-e tenni. A családtagok jelenleg szétszórva, rokonoknál élnek. Köztük két pici gyermek is van, egy két és egy négyéves.

– Ebben a házban születtek és nőttek fel a gyerekeim, unokáim. Nagyon nehezen viselem ezt az egészet, hiszen egy élet munkája veszett oda. De muszáj erősnek mutatnom magam, mert a gyerekekben is tartanom kell a lelket – mondja a kétségbeesett asszony.

Önök is segíthetnek a szerencsétlenül járt tiszatenyői Falusi családnak

A szerencsétlenül járt családnak most minden segítség nagyon sokat jelentene.

– Jelenleg a tető újjáépítése lenne a legfontosabb, és mivel szétégett a villanyóra, a villany bevezetése. Építőanyagokra is nagy szükség van, fóliára, faanyagra. De hiányoznak gyermekruhák, felnőtt férfi és női ruhák, bútorok, konyhai kiegészítők – sorolja Falusi Miklósné, mire lenne most szükség.

A család anyagi segítséget is elfogad, az adományokat az alábbi számlaszámra lehet elküldeni:

Tiszatenyő
Név: Falusi Sándor Zsolt
MKB bank számlaszám: 10300002–10665184–49010014

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések