Hirdessen itt

Megkezdi debreceni üzemének építését a német Deufol cég

Megkezdi debreceni csomagoló és logisztikai üzemének építését a német Deufol cég, az előrehaladott előkészítő munka után októberben helyezik el az alapkövét a déli ipari övezetben felépülő gyárnak - jelentette be a cég ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón a helyi Kölcsey központban.
Jürgen Hillen azt mondta, a hétmilliárd forintos beruházással épülő üzemben 120 új munkahelyet létesítenek, és Európa egyik legmodernebb csomagoló- és logisztikai üzeme egyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz.

Papp László, Debrecen polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklődésére közölte: a magyar kormány 1,4 milliárd, a város önkormányzata további 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a beruházáshoz.

A polgármester a tájékoztatón elmondta azt is, hogy 2015 és 2019 között 6200 új munkahely jött létre Debrecenben, jelentős részben német vállalatok befektetésének eredményeként.

Mindez átalakította a helyi gazdaságot és munkaerőpiacot: 2014-től 2018-ig 17 százalékkal nőtt a debreceni cégek munkavállalóinak létszáma, miközben az országos átlag 9 százalék - részletezte Papp László. Megemlítette, hogy a hozzáadott érték növekedése 81 százalékos volt ebben az időszakban, szemben a 29 százalékos országos átlaggal.

A csomagolástechnikában és a logisztikában élenjáró Deufol megjelenésével új dimenzióba lép a helyi gazdaság - mondta a polgármester reményét fejezve ki, hogy a térség kis- és közepes vállalkozásai beszállítóként kapcsolódhatnak majd a termelési lánchoz.

Megjegyezte, hogy Debrecen fontos feladatának tekinti a tartós, stabil és folyamatos szakember utánpótlás biztosítását.

Jürgen Hillen a kiemelkedő helyi befektetési környezettel és a szakképzett munkaerő jelenlétével indokolta, miért döntöttek több külföldi helyszín közül a debreceni beruházás mellett, amely a cégük 191. üzeme lesz.

Elmondta azt is, hogy terveik szerint Debrecenben oktatási programot dolgoznak ki fiataloknak, amiről később hoznak nyilvánosságra részleteket.

A Duefol 12 országban 90 telephelyen 2300 dolgozót foglalkoztat, és tavaly 265 millió euró forgalmat ért el - közölte az ügyvezető igazgató.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések