A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magát videózta a Dózsa György úti gázoló a tragédia előtti pillanatokban

A felvételt a bíróságon mutatták be. 
Folytatódott szeptember 19-én a tárgyalás a budapesti Dózsa György úti halálos baleset ügyében.

Mint arról mi is beszámoltunk, 2017 májusában két autó összeütközött egy kereszteződésben, majd az egyik kocsi belecsapódott egy trolimegállóba. Ketten meghaltak.

A két áldozatról később kiderült, hogy kollégák voltak. Az egyik egy Citroënben ült, a másik pedig a buszmegállóban vesztette életét. Azt is megírták híroldalak annak idején, hogy a balesetet okozó férfi, M. Richárd a baleset előtt nem vásárolta meg a Mercedest, amivel aztán karambolozott.

Mint azt a Blikk írja a bírósági tárgyalással kapcsolatban, a baleset azért is következett be, mert ketten is hibáztak:

a szakértő megállapítása szerint a két halálos áldozatot követelő baleset elkerülhető lett volna, ha a Citroën vezetője nem vágja le a kanyart, illetve ha M. Richárd nem hajt akkora sebességgel.

M. Richárd hosszú ideig házi őrizetben volt, mielőtt pár hónapra letartóztatásba került. A celláját idén februárban hagyhatta el, ugyanis súlyos szívműtét várt rá. Azóta ismét szabadon mozoghat Pest megye határain belül.

A tárgyaláson egy videót is megmutattak. A felvétel a baleset előtti pillanatokban készült.

"Jól látszik, hogy M. Richárd saját magát videózta vezetés közben"

- írja a Blikk.

A Blikk azt is írja, hogy az igazságügyi szakértő felelőtlen sofőrnek tartja M. Richárdot. "gy gondolja, a férfit semmiféle anyagi büntetés nem tartja vissza a szabályok áthágásától, ugyanis olyan biztos anyagi háttere van, hogy minden ilyen jellegű büntetést képes finanszírozni. A szakértő szerint a férfi így szocializálódott, ám az elmebetegséget kizárta. Ennek ellenére azt hozzátette, hogy véleménye szerint a férfi nem tudhatta, hogy ezzel a pszichés állapottal nem kaphatna jogosítványt."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések