A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Laszlóczki Imre képviseli Magyarországot az NBB-ben

Laszlóczki Imrét nevezték ki a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Magyarországot képviselő igazgatósági alelnökévé - közölte a hitelintézet hétfőn az MTI-vel.
Az 58 éves vezető 1987-ben, a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének (Egyetem) diplomáciai karán, arab-angol szakon végzett, 2003-ban közigazgatási szakvizsgát tett. 1986-tól különböző pozíciókban a Külügyminisztériumban dolgozott, több országban volt külszolgálatban. 2018-2019-ben koordinátori posztot töltött be a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) keleti kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárságán.

A közlemény ismerteti: az NBB kormányzótanácsa és igazgatótanácsa Budapesten ülésezett. A kormányzótanács ülésén az elnöki teendőket ellátó Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte, hogy az NBB központjának Budapestre költözése nagy elismerése a magyar gazdaságpolitikának, pozitív a részvényesek számára, új lehetőségeket kínál a magyar vállalkozásoknak, és megerősíti a magyar főváros nemzetközi pénzügyi központként betöltött szerepét.

Nyikolaj Koszov, az NBB igazgatósági elnöke a tagállamok képviselőihez szólva megállapította, hogy a bank megújulása óta valamennyi kulcsfontosságú tevékenységi területén jelentős eredményeket ért el. A hitelintézetnek jelenleg 900 millió euró hitel- és dokumentációs portfóliója van, amely 14-szer nagyobb a 2012. évinél. Mindennek több mint a felét uniós országokban folyó projektek támogatására fordítják. Az elmúlt években több mint 2,3 milliárd eurót fektettek be az NBB-tagállamok gazdaságába.

A további fejlesztés fő prioritásaiként az infrastrukturális projektekre fókuszáló hitelezési és a befektetési tevékenység dinamikus növekedését, a fenntartható fejlődést, a tőkepiaci tevékenységeket és az NBB tőkealapjának megerősítését jelölte meg.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Magyarország nemrég 10 millió euróval növelte részesedését az NBB-ben, amivel részesedése a befizetett tőkéből 14,72 százalékra nőtt, és a bank második legnagyobb részvényesévé vált.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések