A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krumplival sült, fűszeres tepsis csirke: ebben pácold a húst, és isteni lesz

Tökéletes, összedobálós étel, amihez nem kell mesterszakácsnak lenni.
A sült csirke és krumpli párosítás mindig tökéletes, főleg, ha gyorsan kell jóllakatni éhes embereket, mondjuk a családunkat. Semmi trükk vagy különleges tudás nem szükségeltetik hozzá, csak a megfelelő fűszerezést kell eltalálni. Igazából mindegyik zöldfűszer illik az alapanyagokhoz, úgyhogy végtelen lehetőségünk van. A legegyszerűbb, ha friss petrezselyemmel ízesítjük, de természetesen a bazsalikom vagy a kakukkfű is passzol hozzá. A csirke szárnyát vagy felsőcombját használjuk hozzá, hogy ne legyen túl száraz az ételünk, és így nem is kell sok plusz zsiradékot használnunk. 

Hozzávalók:

6 darab csirke felsőcomb
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem (friss)
0.5 darab citrom
500 milliliter olívaolaj
1 kilogramm krumpli
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk nagyon apróra. Tegyük be egy aprítógépbe, facsarjuk hozzá a citrom levét, öntsük rá az olívaolajat, tegyük be egy kevés híján az összes petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd jól aprítsuk fel. A csirkékre öntsük rá a mixet, és letakarva tegyük hűtőbe. 

A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és tegyük egy tepsibe. A combokat tegyük hozzá, és az egészre öntsük rá a fűszeres levet, majd jól forgassuk össze. Takarjuk le alufóliával.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük be a tepsit, és letakarva süssük 45 percet. Utána vegyük le a fóliát, és még süssük 25 percet, amíg megpirul. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések