A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közrend, oktatás, egészségügy a XX. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt programjának fókuszában

A közrend, a közbiztonság, az oktatás, az egészségügy és a környezetvédelem áll a XX. kerületi közös ellenzéki polgármesterjelölt, Balog Róbert programjának fókuszában.

A Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által támogatott jelölt szerdán a pesterzsébeti városháza előtt ismertette programjának alapjait, és mutatta be a helyi egyéni választókerületi képviselőjelöltjeiket Hiller Istvánnal, a kerület MSZP-s országgyűlési képviselőjével közösen.

Hiller István elmondta: Pesterzsébeten összefogott az ellenzék, hogy a kerület még jobban és erőteljesebben fejlődjön. Itt az ideje annak, hogy Pesterzsébet megmutassa a szomszédos kerületeknek és Budapest egészének, hogy a hatalmat a tisztességes és becsületes emberek szavazatival le tudjuk váltani - tette hozzá.

Elmondta, a polgármester mellett a 12 egyéni választókerületben is közös jelöltet állítottak, akiket a választási bizottság már nyilvántartásba vett. Nem valami ellen, hanem Budapest egyik legígéretesebb és hosszú távon is építendő kerületéért, Pesterzsébetért kívánnak dolgozni - hangsúlyozta.

A polgármesterjelöltről, Balog Róbertről azt mondta, a kerületben született és itt is él, elkötelezett demokrata és esélyes jelölt.

Balog Róbert arról beszélt, a kerületnek szüksége van a megújulásra, becsületes és tisztességes munkára, és ő az itt élők érdekeinek érvényesítésére törekszik.

Programjából kiemelte az utak, járdák állapotának javítását, a közrend, közbiztonság javítását és a droghasználat elleni fellépést. A jelölt az élhető, zöld Pesterzsébet megteremtését tekinti egyik legfontosabb céljának, de kiemelten kíván foglalkozni az egészségügy és az oktatás helyzetével is. Van olyan körzet, ahol a négy gyermekorvosból kettő hiányzik, ezen pedig változtatni kell, még akkor is, ha a probléma túlmutat a kerület lehetőségein - jegyezte meg, hozzátéve azt is, Pesterzsébeten az elmúlt években négy iskolát zártak be demográfiai és jogszabályi okok miatt, ugyanakkor a kerületben jelentős a tanárhiány, a kerület 17 óvodájából pedig 37 óvodapedagógus hiányzik.

Szerencsétlen "megoldásnak" nevezte, hogy a kerületi újság és televízió politikamentességre hivatkozva nem jött el a programismertető sajtótájékoztatójára. Egyúttal kihívta nyilvános vitára Szabados Ákost, a kerület jelenlegi, és az októberi választáson függetlenként induló polgármesterét.

A sajtótájékoztató végén a közös ellenzéki jelöltek aláírták az etikai nyilatkozatot, ezzel fejezve ki, hogy etikus és tisztességes kampányt fognak folytatni, egyúttal kérték a többi jelöltet, írják alá ők is a dokumentumot.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések