A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közel egymillió forintért adta el újszülött gyermekét egy nő Erdélyben

Egy 54 éves férfi ajánlotta fel a 20 éves lánynak, hogy „megveszi” a gyereket. Megpróbálták álcázni az illegális adás-vételt, de lebuktak. 
Pénzért odaadta másnak újszülött gyermekét egy erdélyi nő - számolt be róla a Főtér.ro.

A 20 éves, Szilágy megyei kismama július 20-án adott életet egy egészséges csecsemőnek a Kolozs megyei Bánffyhunyad kórházában. A szülés után megkereste őt egy 54 éves férfi azzal, hogy szívesen megvenné tőle a gyermeket.

15 ezer lejt, azaz közül 1 millió forintot ajánlott a fiatal lánynak, amit részletekben fizetett volna ki: a születési anyakönyvi kivonat kiállításakor ezer eurót adott volna, a többi pénzt pedig a kicsi első születésnapján. Az újdonsült édesanya bele is ment az üzletbe.

Az illegális adás-vételt úgy próbálták meg álcázni, hogy az anyakönyvvezető előtt azt hazudták, hogy a férfi a biológiai apa. Miután meglett az anyakönyvi kivonat, a férfi 2100 lejt fizetett a nőnek.

Ezután viszont meghiúsult a tervük, mivel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) tudomására jutott az ügylet, csütörtökön pedig őrizetbe is vették a 20 éves nőt és az 54 éves férfit, akiknek 30 napos előzetes letartóztatást javasoltak gyerekkereskedelem, hamis nyilatkozattétel és okirat-hamisításra való felbujtás miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések