Hirdessen itt

Halálra késeltek egy 16 éves amerikai fiút - 50 társa állt körülötte, és csak videóztak

A New York állambeli Oceanside-ban több tucat tini videózta tétlenül, ahogy a 16 éves Khaseen Morris-t megkéselték, aki még aznap este belehalt a sérüléseibe. 
A BuzzFeed News írta meg, hogy mi történt Khaseen-al. A lapnak a rendőrség azt nyilatkozta, hogy legalább 50 tinédzser volt jelen a verekedésnél, és többen videóra is vették azt, ahogy azt is, hogy a fiú saját vérében fekszik a földön. A bámészkodók közül senki sem sietett a fiú segítségére. Tájékoztatásuk szerint több szemtanú jelentkezett a lehetséges elkövetőt illetően, de még nem gyanúsítottak meg senkit.

Khaseen nővére, Keyanna Morris elmondása alapján, bár csak nemrég költöztek a környékre, mindenki szerette a srácot és ő is jóban volt mindenkivel. Állítása szerint az öccse az első új iskolai napja után fülig érő szájjal újságolta otthon, hogy még sosem volt ennyire boldog.

A vita a rendőrség tájékoztatása szerint egy lány miatt alakult ki, akit Khaseen hazakísért egy buli után. A lány exe féltékeny lett, Keyanna szerint többször megfenyegette az öccsét és azt mondta meg akarja verni.

“Khaseen azt mondta ő nem akarja ezt a bunyót, de meg fogja védeni magát ha úgy adódik” - mondta Keyanna, majd hozzátette, hogy “de arra szerintem senki sem gondolt, hogy valakinél fegyver lesz.”

A rendőrség nevében nyilatkozó nyomozó, Stephen Fitzpatrick felháborodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ennyien ott álltak és megsém volt senki, aki segítsen Khaseen-nek. “A barátaitok haldokolnak miközben ti csak álltok és videózzátok. Ez botrányos.”

Khaseen nővére pozitívan árnyalta a képet: “Többen azt mondták, hogy meg akarnak változni, letenni a telefonjukat és szeretnének tényleges segítséget nyújtani. Úgy gondolom mostanra rájöttek, hogy ha korábban is ezt tették volna, Khaseen még most is köztünk lenne.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések