Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gombás serpenyős krumpli: köretnek és egytálételnek is kiváló

A gombás serpenyős krumpli hozzávalói egyszerűek, olcsók, összesütve az egész család élvezni fogja.
Így kell felturbózni a serpenyős krumplit! Gombával, fűszerekkel ínycsiklandó egytálétel is lehet, de kitűnő választás sült hús vagy halételek mellé. Minden évszakban rendelkezésedre állnak a hozzávalók. Nem kell hozzá annyi olaj, mint a sült hasábkrumplihoz. A tetejére szórj friss fűszernövényeket!

 Hozzávalók:

1 kg krumpli
25 dkg gomba
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
bors
metélőhagyma

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és felezd el. A nagyobb darabokat vágd négy részre. Ha a krumpli héja nem túl vastag, elég csak alaposan megdörzsölni. A gombát tisztítsd meg, ha nagyobbak a fejek, vágd kisebb darabokra.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a krumplit. Süsd 10 percig, közben rázogasd vagy óvatosan forgasd, majd rakd hozzá a megtisztított gombát. Ízesítsd fokhagymával, sóval, borssal, és süsd össze. Ha a krumpli belül puha, kívül ropogós, szórd meg metélőhagymával, de bármilyen zöldfűszer illik hozzá. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések