Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fügével sült rozmaringos kacsacomb: a bőre jó ropogós, belül omlós

Fügével, fűszerekkel együtt a kacsacombok szaftosra sülnek, és szinte leomlanak a csontról.
A csirke mellett néha tervezd bele a hétvégi menübe a kacsát is. A comb illatosan, omlósan, ropogós bőrrel tízujjmegnyalós főfogás. Nem kell elősütni, percek alatt előkészíted, utána pedig csak néha kell locsolgatni, és egyszer-kétszer forgatni. Ha fügét is dobsz mellé, a hús átveszi csodás ízét. 

Hozzávalók 4 személyre:

4 db kacsacomb
3 gerezd fokhgyma
4 ág rozmaring
3 db füge
2 evőkanál méz
bors
kacsazsír

Elkészítés:

A kacsacombokat készítsd elő. Ha maradtak rajta tollak, távolítsd el, mosd meg, és töröld szárazra. Irdald, azaz vagdosd be a bőrüket. Dörzsöld be jól sóval, és szórd meg borssal. Rendezd a combokat kevés kacsazsírral kikent tepsibe a bőrös felükkel felfelé. Rakd a kacsára a rozmaringágakat és a fokhagymát.

Fóliázd le, told forró sütőbe, és 140-150 fokon süsd másfél-két órán át. Közben locsolgasd és forgasd a kacsacombokat. Félidőben rakd melléjük a feldarabolt fügéket. Amikor a combok puhák, kend meg olvasztott mézzel, majd fólia nélkül, magasabb hőfokon pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések