Hirdessen itt

Female Metal Voices - Zenekarok női frontemberekkel a Dürer Kertben

Női frontemberek által vezetett zenekarok adnak koncertet december 8-án a Dürer Kertben. A Leaves' Eyes, a Sirenia, a Forever Still, a Lost in Grey és az Asphodelia a Female Metal Voices Tour keretében lép fel Budapesten, hozzájuk magyar előadók is csatlakoznak - közölte a szervező Hammer Concerts az MTI-vel.
A szimfonikus metált játszó, 2003-ban alakult német Leaves' Eyes tavaly októberben már fellépett Budapesten, akkor a Kamelot társaságában a Barba Negrában zenéltek, egyúttal bemutatták az új énekesnőt, a finn Elina Siiralát. A zenekar eddig hét stúdiólemezen van túl, öt kontinens több mint ötven országában lépett már fel, előadásaik viking-tematikájú színpadi látvánnyal párosulnak.

A norvég Sirenia 2001 óta létezik, az Emmanuelle Zoldan énekesnővel felálló csapat napjainkra a szimfonikus/gótikus metál egyik meghatározó zenekarává vált. A közönség a jól ismert dalok (My Mind's Eye, The Path to Decay, The End of It All, Seven Widows Weep Once My Light, The 12th Hour, Dim Days of Dolor) mellett a legutóbbi, tavaly ősszel megjelent Arcane Astral Aeons című lemez dalait hallhatja.

A dán metálszíntér szereplője a 2010-ben indult Forever Still, amely idei Breathe In Colours című nagylemeze dalait hozza el Budapestre Maja Shining énekesnővel.

A hat éve létező Lost In Grey zenéje erőteljes finn hangzásvilággal, melodic death metálalapokkal rendelkezik, dalaikban jó ízléssel kevernek különböző elemet a szimfonikustól a folk metálig - mindezt két énekesnővel, Anne Lill-lel és Emily Leonéval. Idén megjelent lemezük címe The Waste Land.

Az Asphodelia az olasz szimfonikus/dallamos metál egyik feljövőben lévő, három éve létező szereplője. Samuela Fuiani énekesnő és zenésztársai eddig egy stúdióalbumot készítettek, a Welcome Apocalypse tavaly jelent meg.

Az énekesnőkkel felálló öt zenekarhoz később megnevezett magyar előadók is csatlakoznak a Dürer Kertben.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések