A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Birkózó-vb - Muszukajev és Sastin is nyolc között, egy meccsre a kvótától

A szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) és Sastin Marianna (62 kg) is biztosan nyerte nyolcaddöntőjét, így mindketten már csak egy sikerre vannak az olimpiai kvótától a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.
Előbb a honosított, dagesztáni származású Muszukajevet szólították szőnyegre, aki első meccsén megerőltetés nélkül győzte le palaui riválisát, a következő körben viszont szenzációs teljesítménnyel verte a riói olimpia 57 kilós bajnokát, a georgiai Vladimer Khinchegashvilit. A nyolcaddöntőben a San Marinó-i Malik Amine várt rá, aki képességekben messze elmarad tőle, így Muszukajev ismét az erőspórolós birkózását vette elő.

Első meccséhez hasonlóan ezúttal is a bírónak kellett közel egy perc után komolyabb aktivitásra bírnia. A felszólításnak két gyors támadással tett eleget, előbb mögé ment, majd kivitte ellenfelét a szőnyegről (3-0).

A szünetig ismét visszavett a tempóból, a pihenőt követően pedig riválisa minden kezdeményezésére kontrázott, kivitelek és mögé kerülések követték egymást a szőnyegen, ám 8-0-nál Muszukajev lezártnak tekintette a találkozót, s megvárta, amíg lepereg a mérkőzésidő.

Az elődöntőért és a kvótáért a török Eb-második Selahattin Kilicsallayant kell majd legyőznie.

Ahogy Muszukajev elhagyta a C szőnyeget, az A-n megkezdte Sastin Marianna a maga meccsét a dél-koreai Csoj Dzsie ellen. A Vasas világbajnoka a 32 között remek hajrával verte az olasz Aurora Campagnát, ázsiai riválisával viszont nem töltött sok időt. Az első másfél perc eseménytelenül telt, ekkor Sastint figyelmeztették passzivitásért, mire ő szinte azonnal gyönyörűen mögé ment (2-0), lentről pedig kétszer billentett, kétszer pörgetett (10-0), így technikai tussal győzött.

A négybe jutásért moldáv vagy venezuelai riválissal birkózik majd.

(MTI) 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések