A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehér csokis, gyümölcsös muffin: ha gyors, mégis mennyei finomságra vágysz

Imádni fogod a lédús gyümölccsel és fehér csokival bolondított, puha, magas muffinokat!
Fehér csokival még finomabb az egyszerű muffin! Könnyű összeállítani, sőt a tésztát nem is szabad túl sokáig keverni, hogy tényleg igazán puha legyen. Jobb lesz a muffin állaga, ha vaj helyett olajat használsz. A bogyós gyümölcsök különösen jól illenek bele. Szezonon kívül mirelit gyümölcsökkel is készítheted.

Hozzávalók 12 darabhoz:

    35 dkg liszt
    20 dkg cukor
    15 dkg gyümölcs
    10 dkg fehér csoki
    2.5 dl tej
    2 db tojás
    1.2 dl olaj
    1 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

Elkészítés:

A kis darabokra tördelt fehér csokit vágd kisebb darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport, a sót. Egy másik edényben habosítsd a tojást a cukorral, öntsd hozzá az olajat, a tejet, tedd hozzá a vaníliát és az olvasztott csokit. Óvatosan forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd simára a tésztát, majd mehet hozzá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcs.

Kanalazd a masszát kapszlikkal bélelt muffinformákba. Ne töltsd meg túlságosan, mert a tészta sülés közben jól megnő. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a tészta piros, és tűpróba során a muffinba sült tűre nem ragad massza, biztosan elkészült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések