Zöldségekkel és hússal tökéletesen kiegészítheted a tésztát, a tejszín miatt pedig biztosan nem fog kiszáradni.
Nem a leggyorsabb rakott tészta, viszont nagyon laktató és ízletes. Vesd be bátran akkor is, ha sok emberre kell főznöd. Sokkal gyorsabban végzel vele, ha az előző napról maradt sült húst használod fel. Ha nem, akkor azt is kevés munkával elkészítheted. Combból vagy karajból is finom lesz a végeredmény.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tészta
25 dkg sertéshús
20 dkg sajt
3 dl tejszín
1 bögre borsó
2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
só
bors
25 dkg sertéshús
20 dkg sajt
3 dl tejszín
1 bögre borsó
2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
só
bors
Elkészítés:
A sertéshúst öblítsd le, vágd kisebb darabokra. Az aprított vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg, és rakd hozzá a húst. Amikor kifehéredik, sózd, borsozd ízlés szerint, önts hozzá kevés vizet, és párold 20 percig. Ekkor rakd hozzá a karikákra vagy kockákra vágott cukkinit, és süsd együtt öt percig.
A tésztát dobd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Amikor fogkemény, szűrd le, csepegtesd le. Egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe, majd forgasd hozzá a húst és a cukkinit. A tejszínt ízesítsd préselt fokhagymával, és öntsd le vele a tésztát. Sózd, borsozd, majd add hozzá a borsót, és szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 35 perc alatt.
A tésztát dobd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Amikor fogkemény, szűrd le, csepegtesd le. Egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe, majd forgasd hozzá a húst és a cukkinit. A tejszínt ízesítsd préselt fokhagymával, és öntsd le vele a tésztát. Sózd, borsozd, majd add hozzá a borsót, és szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 35 perc alatt.
0 Megjegyzések