Turbózd fel az egyszerű, kevert kuglófot mákkal és citrommal! Elégedett leszel a puha, illatos, omlós tésztával, amit pikk-pakk összeállítasz.
A kuglóf igazi ász, mindig bevethető, laktató levesek, főzelékek után, desszertként, kávé mellé, és különleges alkalmakra is jól jön. Nem kell vele sokat foglalkoznod, csak keverd össze a hozzávalókat. A tészta omlós, puha és illatos lesz, a tetejére kerülő citrommázzal és a gyümölccsel még izgalmasabbá teheted.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
18 dkg cukor
4 db tojás
4 evőkanál citromlé
1.5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál citromhéj
1 teáskanál sütőpor
darált mák
A DÍSZÍTÉSHEZ
12 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
gyümölcs
Elkészítés:
A puha vajat rakd egy tálba, tedd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, add hozzá a tojásokat, és kezdd habosítani. Közben mehet hozzá a citromlé, a citrom reszelt héja és a tej. Vegyítsd a mákot, a lisztet, a sütőport és a sót, majd adagold a tojásos masszához.
Egyengesd a sima tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig. Mielőtt kiveszed a kuglófot a sütőből, szúrj bele hústűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
A díszítéshez a porcukrot keverd el a citromlével, és vond be vele a kuglófot, majd díszítsd gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések