A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Karthago muzsikál majd a hajdúszoboszlói Örömnapra érkezőknek

A Karthago az 1980-as évektől Magyarország és Közép-Európa egyik legnépszerűbb rock­együttese.
Amerikai típusú west coast zenét játszanak, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból áll. Produkciójukat a XX. Birka- és Slambucfőző Örömnapra érkezőknek lesz lehetőségük meghallgatni Hajdúszoboszlón.

A fények, a hangok, az árnyak
1979 augusztusában a Magyar Rádió Made in Hungary című könnyűzenei bemutatóján léptek fel a Csak egy szót akarok és A fények, a hangok, az árnyak című dalukkal. 1979-ben – kezdeti stúdió-­ujjgyakorlatként – Máté Péter és Zalatnay Sarolta egy-egy nagylemezének zenei kíséretét készítették el, mindkét album 1980 elején jelent meg, olvasható a Wikipédián.ű
Hirdetés

Felbukkan a dalszövegben
A zenekar első nagylemeze Karthago címmel, 1981-ben jelent meg, és 178 000-es rekordpéldányszámban fogyott el. Az albumborítón egy, a szeméből lézersugarakat lövellő elefánt látható, asszociációként a pun háborúk zseniális, harci elefántokat használó, karthágói fővezérére, Hannibálra. Az állat azután az együttes egyfajta címerállata lett, és későbbi albumborítókon, sőt a dalszövegeikben is felbukkant.
Az első lemezt több hasonlóan sikeres stúdióalbum követte, valamint koncertlemezek, számtalan kislemez és rádiófelvétel, majd egy Aranyalbum, egy Best of… album és A Karthago él című dupla élő koncertalbum az 1997-es BS-koncertről, majd még két koncertlemez és DVD a későbbi Aréna-koncertekről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések