Hirdessen itt

170-nel, jogosítvány nélkül száguldozott az ittas sofőr, súlyos baleset lett a vége

A hatfős társaságból mindenki megsérült, ketten közülük maradandó fogyatékossággal fogják leélni az életüket. Az eset még 2017 decemberében történt, most kerül bíróság elé. 
A súlyos baleset 2017. december 30-án történt, és most került bírósági szakaszba. A Szegedi Járási Ügyészség emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az ittas, jogosítvánnyal sem rendelkező ismerősére bízta az autója vezetését.

A másik férfival szemben is eljárás indult, mert több mint 170 km/h sebességgel vezetve okozott súlyos közúti balesetet - írta az ügyészség a honlapján.

"A vádirat szerint a két vádlott 2017. december 29. napján szórakozott Orosházán egy helybeli presszóban. A vádlottakhoz az este folyamán négyen is csatlakoztak, és valamennyien ittak is.

Az autó tulajdonosa többször is egy szintén ittas nőt engedett vezetni a városban, majd Székkútra indulva egy másik - szintén ittas - ismerőse ült a volán mögé.

A sofőrön kívül még öten voltak az autóban - szabálytalanul -, és a hátul ülők a biztonsági övet sem csatolták be.

"Röviddel azután, hogy visszaindultak, egy balra ívelő kanyarban az autó többek között a mintegy 170 km/h sebesség miatt kisodródott és a tetején átpördülve egy vizesárokba csapódott."

Itt a megengedett sebesség 90 km/h óra. A baleset miatt az utasok kizuhantak az autóból, közülük

ketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg ketten nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező – súlyos mozgásszervi és neurológia panaszokat okozó – sérüléseket szenvedtek el.

A Szegedi Járási Ügyészség a gépkocsi tulajdonosát járművezetés tiltott átengedésének vétségével, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező járművezetés tiltott átengedésének bűntettével, míg a közúti balesetet okozó férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja - írták.

Fotó: Police.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések