A leveles tészta az egyik legjobb választás, ha gyorsan kell valami finomat összedobni. A vaníliás, gyümölcsös süti könnyű, mégis mennyei.
Ropogós leveles tészta, vaníliás krém és sok gyümölcs: ki tudna ezeknek ellenállni? A bolti tészta ismét kapóra jön, ám ezúttal a forma a szokásosnál is különlegesebb. Ne aggódj, hamar rááll a kezed a formázásra! A bogyós gyümölcsök jól mennek a vaníliás pudinghoz. Lehet vendégváró finomság, de reggeli vagy vacsora is.
25 dkg gyümölcs
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 evőkanál cukor
1 db tojás
Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és vágd fel 8×8 centis négyzetekre. Ezeket vagdosd be végig egy-egy centi szélesen úgy, hogy ne vágd át teljesen a tésztát. A külső keretet mindkét oldalról ellentétesen hajtsd át, hogy egy kosár- vagy rombuszformát kapj.
Kanalazd a vaníliás pudingot a tészta közepére, és szórd rá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Kend meg a felvert tojással, told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta25 dkg gyümölcs
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 evőkanál cukor
1 db tojás
Elkészítés:
Először főzd meg a krémet. A pudingport dolgozd csomómentesre kevés tejjel, és rakd hozzá a cukrot is. A maradék tejet forrald fel, húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a pudingot. Főzd egy-két percig, amíg besűrűsödik, és közben folyamatosan kavargasd.Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és vágd fel 8×8 centis négyzetekre. Ezeket vagdosd be végig egy-egy centi szélesen úgy, hogy ne vágd át teljesen a tésztát. A külső keretet mindkét oldalról ellentétesen hajtsd át, hogy egy kosár- vagy rombuszformát kapj.
Kanalazd a vaníliás pudingot a tészta közepére, és szórd rá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Kend meg a felvert tojással, told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt.
0 Megjegyzések