A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vaníliás, gyümölcsös süti leveles tésztából: egyszerű, mégis nagyon mutatós

A leveles tészta az egyik legjobb választás, ha gyorsan kell valami finomat összedobni. A vaníliás, gyümölcsös süti könnyű, mégis mennyei.
Ropogós leveles tészta, vaníliás krém és sok gyümölcs: ki tudna ezeknek ellenállni? A bolti tészta ismét kapóra jön, ám ezúttal a forma a szokásosnál is különlegesebb. Ne aggódj, hamar rááll a kezed a formázásra! A bogyós gyümölcsök jól mennek a vaníliás pudinghoz. Lehet vendégváró finomság, de reggeli vagy vacsora is.

Hozzávalók:

    1 csomag leveles tészta
    25 dkg gyümölcs
    1 csomag vaníliás pudingpor
    4 dl tej
    3 evőkanál cukor
    1 db tojás

Elkészítés:

Először főzd meg a krémet. A pudingport dolgozd csomómentesre kevés tejjel, és rakd hozzá a cukrot is. A maradék tejet forrald fel, húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a pudingot. Főzd egy-két percig, amíg besűrűsödik, és közben folyamatosan kavargasd.

Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és vágd fel 8×8 centis négyzetekre. Ezeket vagdosd be végig egy-egy centi szélesen úgy, hogy ne vágd át teljesen a tésztát. A külső keretet mindkét oldalról ellentétesen hajtsd át, hogy egy kosár- vagy rombuszformát kapj. 

Kanalazd a vaníliás pudingot a tészta közepére, és szórd rá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Kend meg a felvert tojással, told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések