A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szedres, tejszínes fagyi: gép nélkül is krémes és isteni

A házi fagyi utánozhatatlan. Ha ezt megkóstolod, a szedres lesz az új kedvenced.
Nagy melegben talán még a süteményeknél is jobban esik a gyümölcsös fagyi. Ha a szedres mellett döntesz, biztosan nem fogsz csalódni. Egyáltalán nem vagy hátrányban, ha nincs fagyigéped. A titok annyi, hogy magasabb zsírtartalmú tejszínt válassz, jól hűtsd le, és verd keményre. Úgy lesz igazán krémes a fagyi. 

Hozzávalók:
30 dkg szeder
8 dkg cukor
5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom

Elkészítés:
A szedret alaposan mosd meg, rakd egy turmixgépbe, és turmixold krémesre, botmixert is használhatsz. Ha szeretnéd, passzírozd át, hogy ne kerüljenek magok a fagyiba. A tejszínt habosítsd a cukorral, a vaníliával, a citrom levével és reszelt héjával, majd forgasd hozzá a szedret. 

Kanalazd a masszát egy zárható műanyag dobozba, és tedd a fagyasztóba. Óránként egyszer-kétszer kevergesd meg, amíg el nem kezd szilárdulni. Fogyasztás előtt 15-20 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy könnyebben tudd adagolni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések